Croatian Association for Mindfulness

Mindfulness Inicijativa Hrvatska – eamba

OUR MISSION/VISION:

“Udruga MIH–eamba potiče uvođenje mindfulnessa u sve dijelove društva – obrazovanje, znanost, zdravstvo, pravosuđe, radna mjesta u privatnom sektoru, lokalnim, regionalnim i državnim institucijama itd.

MIH–eamba je punopravna članica i hrvatska predstavnica u Europskom udruženju za mindfulness (eamba) te djeluje kao nacionalno udruženje učitelja mindfulnessa u Republici Hrvatskoj, koji su certificirani i rade po međunarodnim eamba standardima.

Udruga okuplja učitelje mindfulnessa, stručnjake drugih profesija koji koriste mindfulness u svom radu te sve koji žele uz mindfulness živjeti fizičko i mentalno zdravlje a i poticati isto u svom okruženju.

eamba standardi su standardi ujednačeni na međunarodnom nivou s ciljem da jamče kvalitetu, profesionalnost, znanstvenu podlogu i etičnost u podučavanju mindfulnessa.”

EVENTS, NEWS & PROJECTS
“Ulazak Hrvatske u Europsko udruženje za mindfulness i predstavljanje međunarodnog mindfulness projekta Gradovi i općine koji brinu„ naziv je konferencije koju organizira MIH-eamba s ciljem informiranja javnosti o projektima i djelovanju Udruge te širenja mindfulnessa kao iznimno važnog i učinkovitog resursa mentalnog zdravlja u hrvatskom društvu.

Konferencija će biti održana u utorak 17. listopada 2023. godine, u 12 sati, u Zagrebu, u prostorijama Sky office Bussines Club, 14. kat, R. F. Mihanovića 9. Sudjelovanje na konferenciji je isključivo uz prijavu na info@mindfulnessinicijativahrvatska.hr

Na konferenciji će predsjednica Upravnog odbora eamba-e, gospođa Katharina Müllen, predstaviti Europsko udruženje za mindfulness te važnost nacionalnih mindfulness udruženja u svijetu, važnost čuvanja integriteta mindfulness profesije i daljnju ulogu mindfulnessa u jačanju mentalnog zdravlja u hrvatskom društvu.

Predsjednica udruge Mindfulness Inicijativa Hrvatska – eamba (MIH-eamba), mr. sc. Iva Mia Krušlinpredstavit će rad Udruge te već započeti veliki projekt mindfulnessa u lokalnoj zajednici – „Gradovi i općine koji brinu“, kreiranog po uzoru na slične projekte u inozemstvu.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić, kao predstavnici  prvog grada i prve općine koji brinu u Republici Hrvatskoj, podijelit će svoja iskustva sudjelovanja u ovom projektu. Naše inozemne gošće govorit će o svojim iskustvima sa sličnom inicijativom – Kelly Boys o projektu „Mindful Cities” u SAD-u, a Katharina Müllen o projektu „Warm Cities” u Belgiji.

Svoj su dolazak potvrdili i drugi pozvani inozemni gosti, koji već godinama pružaju podršku razvoju mindfulnessa u našoj državi, a na konferenciju su pozvani i predstavnici nacionalnih, lokalnih i inozemnih medija.

Događaj će se moći pratiti na You Tube kanalu udruge kao streaming i kasnije kao snimka.

Ovdje pogledajte Program konferencije.

eamba MEMBERS